13. marts 2017

Hos Alliance Advokater Hørsholm ApS er det dig og din sag, det handler om.

- Derfor kan du være sikker på, at vores fokus er på dig, dine udfordringer og din sag – kort sagt, vi er parate til at være din personlige og fortrolige rådgiver.

Vi er nabo til “Trommen” i hjertet af Hørsholm og vores kontor ligger på gågaden, med masser af gratis parkering og med direkte adgang til kontoret. Du er altid velkommen, men vi kan også holde møde pr. telefon eller hos dig privat. Du skal blot vælge det, der er nemmest for dig.

Hvis din livssituation har ændret sig, har du måske brug for rådgivning. Måske ønsker du en gratis gennemgang af dit nuværende testamente? Måske overvejer du et boligkøb, eller måske har du brug for hjælp til at håndtere en besværlig nabo?

Du kan få rådgivning om arv, idet arveloven er ændret (se link)

Skal vi hjælpe dig med en konkret sag, kan du altid regne med en fast pris, og god, hurtig og engageret service.

Udover testamenter og ægtepagter, er vi specialister i privatretslige emner som skilsmisser, bodelinger, dødsbobehandling, sager om børn, forældremyndighed og samvær. Lisbeth Egede Andersson er både advokat og certificeret mediator, og hun arbejder dagligt med konfliktmægling som en måde at løse konflikter på.

Et hurtigt overblik over nogle af de områder vi arbejder med og har specialiseret os i

Alliance Advokater Hørsholm drives af advokat Lisbeth Egede Andersson, som har særlig fokus på:

  • Boligret – ejendomshandel og alle andre juridiske spørgsmål i forbindelse med fast ejendom i Danmark og Italien
  • Privatret – herunder testamenter, ægtepagt, skilsmisser, bodelinger, dødsbobehandling, sager om børn, forældremyndighed og samvær, sager for udlændinge herunder familiesammenførelse og opholdstilladelser
  • Økonomisk rådgivning herunder gældssanering
  • Mediation
  • Retssager – retshjælp og fri proces

Alliance Advokater Hørsholm er din aktive sparringspartner i lokalområdet. Tilgængelighed og nærvær er vigtigt for os. Kontakt os gerne for en uformel drøftelse af netop din sag.

 

ER DU OPMÆRKSOM PÅ, HVEM DER ARVER DIG?

Helt overordnet betyder de nye regler fra 2008, at både ugifte samlevende og ægtefæller stilles bedre. Opretter man som ægtefæller testamente er effekten af ændringerne endnu større. Testamentet kan endvidere oprettes sammen med en ægtepagt, der sikrer længstlevende mulighed for at udholde sine egne aktiver i forbindelse med ægtefællens død. Hermed indefryses længstlevendes aktiver og passiver ikke sammen med afdødes aktiver indtil proklamafristen er udløbet, som det ellers sker når ægtefællerne har formuefællesskab. 

Hos Alliance Advokater Hørsholm ApS har vi med stor succes afholdt gratis foredrag i arveloven, både før og efter at de nye ændringer trådte i kraft. Dette har givet os et grundigt indblik i familiernes store generelle behov for at få oprettet testamente og eventuelt ægtepagt.

Med den nye lov er der i det hele taget oprettet stor fleksibilitet omkring borgernes mulighed for at ændre på ”den sidste vilje”, men denne fleksibilitet kræver, at man tager stilling i tide. 

Den nye lov har blandt andet ændret den legale arv til ægtefællen fra 1/3 til ½ og har således udvidet ægtefællens arv. Derudover er tvangsarvebrøken til børnene nedsat til ¼ af den legale arv, hvor tvangsarven tidligere udgjorde halvdelen af den legale arv.

Tvangsarven til børn kan derfor efter den nye arvelov begrænses til 1/8 af det man efterlader sig, dette dog kun såfremt der er lavet et testamente. Dette giver ægtefæller langt større frihed til at sikre hinanden. Derudover er suppleringsarven, som følge af den nye arvelov, også blevet ændret.

Det er endvidere klart at de mange forskellige familiemønstre i Danmark, med ugifte samlevende, dine og mine børn og 2. og 3. ægteskab i sig selv kan give et meget stort behov for at få reguleret arven, både efter førstafdøde og efter længstlevende. Måske også i tilfælde af, at længstlevende vælger at indgå nyt ægteskab. Hvad skal der så ske med børnenes arv? Må længstlevende ændre i det fælles oprettede testamente efter førstafdødes død? Kan vi skifte arven i Danmark hvis vi ejer fast ejendom i udlandet? Og hvem skal arve indboet eller husdyrene? Dette og mange andre centrale spørgsmål ligger vore kunder meget på sinde.

Det står klart, efter at have afholdt en del foredrag, at der er mange som efter lovændringerne burde få revideret deres gamle testamente og endnu flere som slet ikke har fået oprettet et testamente, men som burde gøre det. Under alle omstændigheder bør man få rådgivning om hvorledes arvens fordeling sikres optimalt. Dette gælder også ægtefæller med fællesbørn.

For de ugifte samlevende, er der ikke nogen automatisk sikring blot fordi man har boet sammen i en periode, understreger advokat Lisbeth Egede Andersson fra Alliance Advokater Hørsholm ApS. Det er meget vigtigt, at de ugifte samlevende bemærker sig, at loven netop ikke gav en legal eller automatisk arveret, som arvelovsudvalget ellers havde anbefalet i betænkningen til lovforslaget. Til gengæld er det blevet muligt, at få lavet et udvidet samlevertestamente, så man kan sikre hinanden, næsten som om man var gift med fuldstændigt særeje.

Loven har således forbedret samlevendes arveretlige muligheder, men for at disse muligheder skal kunne udnyttes skal der laves et testamente. Uden testamente arver samlevende ikke efter hinanden – heller ikke efter de nye regler.

Vi afholder løbende gratis foredrag omkring de nuværende arveregler. Tilmelding sker via vores hjemmeside eller via telefonisk kontakt til vort kontor på tlf. 4579 2111. Lisbeth Egede Andersson er overbevist om, at det er bedre at forebygge end at helbrede.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble