17. april 2020

Bedre i hjemmet og bedre på jobbet

Den nuværende meget ekstraordinære situation for alle har givet anledning til eftertanke hos mange. Også hos Jørn Simmenæs, initiativtager til BEST OF konceptet og ophavsmand til BEST OF Horsens.

Den 3. april skrev han et blogindlæg på netop BEST OF Horsens, som vi her tillader os at videreformidle via BEST OF Nordsjælland under hans overskrift: 

Bedre i hjemmet - og bedre på jobbet

"Vigtigst af alt er det, at alle kommer raske tilbage, og at de fysiske butikker fyldes igen. Det vil BEST OF byerne over hele Danmark og på Mallorca for altid kæmpe for. 

COVID19 har med rette gjort os bekymrede, men også for de flestes vedkommende gjort os mindre stressede. Vi har fået mere tid til hinanden og mere hjemmearbejde i trygge og rolige omgivelser. Mere tid til fordybelse i og med det, man gerne vil gøre og arbejde med. 

Ting, vi ikke nåede før, er klaret nu. Både i hjemmet og på jobbet. Vi har ændret vores vaner. Luften er blevet renere og CO2-udslippet formindsket væsentligt. 

Jeg har i mange år været fortaler for en 30-timers arbejdsuge ud fra præmissen: “Bedre i hjemmet og bedre på jobbet”. Måske mere relevant end nogensinde, for det vil kunne give plads til alle dem, som ulykkeligvis har mistet deres job under COVID19.

Hvis vi på en eller anden måde kan komme til at leve i en mindre stresset hverdag og i et land med færre tilfælde af stress, depressioner og angst, ville det være fantastisk og samfundsmæssigt klogt. Det vurderes af amerikanske læger, at 90% af alle sygdomme, kommer fra stress. 

Det vil spare sundhedsvæsenet for milliarder af kroner, og danskerne vil få mere livskvalitet. Jeg gentager derfor gerne: “Bedre i hjemmet og bedre på jobbet”. 

Spild af tid

Når jeg så her til morgen i EB med glæde læser den succesfulde serieiværksætter Martin Thorborgs input til danskernes indsats på arbejde og om en 30-timers arbejdsuge, kommer mine tanker tilbage på 30 timer eller ej? 

Martin Thorborg udtaler:  

- Det er din hjerne, jeg har købt. Ikke dine ben. Derfor vil jeg hellere have mine medarbejdere til at arbejde 6-7 timer om dagen - fremfor at de sidder udkørte og lader som om, de laver noget, indtil klokken bliver 16. Det er spild af tid for alle parter.

Som ansat hos Martin Thorborg, skal man finde ud af, hvornår på dagen, man selv er mere produktiv, kreativ og innovativ. Og hvis det er klokken 13, så giver man den en skalle i timerne deromkring.

- Det er dér, jeg som arbejdsgiver får mest ud af det. Og det er dér, at folk også er gladest for at arbejde, siger Martin Thorborg.

For mig giver det rigtigt god mening, og jeg håber, at COVID19 vil åbne for en debat om, hvordan vi i et velfærdssamfund skal leve vores liv, og hvordan vi får mere livskvalitet - og tid til hinanden. 

Fredag til torsdag

Hvis min mangeårige idé med at gøre fredag til torsdag i detailhandlen kunne blive en realitet, er vi nået langt. Hvorfor holde længe åbent om fredagen, som er familiens åndehul efter en lang arbejdsuge? Luk til normaltid fredag og gør torsdag til et kæmpe shoppinghit. Det vil give god mening i forhold til antal kunder og omsætning. Personalet kan dermed have en dejlig fredag aften sammen med familie og venner. Og det samme kan vi kunder. Torsdag kunne blive et hit i tæt samarbejde med café- og restautionslivet. 

Når vi kommer på den anden side af COVID19, vil mange ting blive vendt og drejet.  

Vi har altid vidst, at livet er sårbart. COVID19 har blot forstærket den viden. Livet er ikke, som det er. Det er, som DU er, og nu har vi fået en ufrivillig chance for at mærke efter og forme tiden foran os. Vel og mærke med et folketing i ryggen, der pt udviser uhørt vilje og venskab. 

Pas på hinanden derude. Hold fast. Hold sammen ved at holde afstand. Lad os alle lykkes, så Danmark gradvist efter påsken kan åbne op. Vi ses snart ude i butikkerne igen".

Jørn Simmenæs
BEST OF

Fra teamet bag BEST OF Nordsjælland ønsker vi hermed:

Hjerteligt velkommen tilbage til de forretninger og erhvervsdrivende, der har fået mulighed for at lukke op igen! 

Og til alle: Vi glæder os til snart igen at ses ude i Nordsjællands mange fantastiske butikker og virksomheder!

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia