16. juni 2020

Det gode lys

Lys på dine øjnes betingelser = Det gode lys

Det er lidt som at tænde en kontakt, når man spørger DANISH LIGHTING, hvad godt lys er. I løbet af kun et par splitsekunder stråler øjnene, ansigtet smiler, og kroppen bliver rank. Siden tidernes morgen - eller nærmere betegnet siden 70'erne - har DANISH LIGHTING nemlig arbejdet med lys. Med at udvikle, designe og producere lamper. Og med at rådgive både fagfolk og private om forskellen på godt og dårligt lys. Lamper skal nemlig kunne langt mere end bare at lyse et rum op: De skal indgå i en sammenhæng med både lys og skygge, så de giver den bedste oplevelse og dermed bliver indbegrebet af - ja, netop: Det gode lys. 

Høj lyskvalitet = Høj livskvalitet

Mennesket er et 'SE-dyr': 80% af det, vi reagerer på, kommer gennem øjnene. Her sidder nogle sensorceller, der transporterer synsindtryk over i synscentret, som de fleste tror, vi ser med. Det gør vi ikke. Vi ser med et hukommelsescenter, der ligger langt inde i hjernen - og vi 'ser' faktisk kun tre promille af de synsindtryk, der kommer ind. Resten sorteres væk, for vores hjerne slet ikke kan kapere så store informationsmængder.

Derudover er hjernen og øjet opbygget sådan, at vi hele tiden prøver at forstå, hvad der sker omkring os. Det betyder, at når vi f.eks. sidder i et rum med dårligt - og måske ovenikøbet flimrende - lys, der blænder, bruger vi en stor, uønsket hjernekapacitet på at se skarpt og på at prøve at forstå, hvad der sker. Bl.a. er det påvist, at hvis børn i deres børnehave, fritidsordning eller skoleklasse konsekvent eksponeres for ordentligt lys, kan de koncentrere sig i dobbelt så lang tid, som hvis de er under indflydelse af dårligt. Som mennesker er vi ganske enkelt langt bedre til at lave noget, der kræver, at vi sidder stille og roligt ved et bord og koncentrerer os, hvis vi er hyldet ind i 'det gode lys'.  

Der er ingen tvivl om, at det giver et kick til samtlige medarbejdere i DANISH LIGHTING at gøre noget godt for andre mennesker. Det prøver de hver dag at gøre ved først at skabe og siden at give adgang til det gode lys. Og så selvfølgelig ved jævnligt at præsentere nogle fantastiske tilbud, der fokuserer på netop dét. Og på netop DIG. 

Tilbud og nyheder præsenteres på DANISH LIGHTINGs Facebook-side.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia