LOUISIANA

Et hovedværk i dansk modernistisk arkitektur

Museets stil er rundet af de sene 1950eres diskrete modernisme, og museets lavmælte, horisontale linjer føjer sig intimt og yndefuldt ind i landskabet.

Det uhøjtidelige ved LOUISIANAs arkitektur springer i øjnene ved et besøg. Da museets grundlægger Knud W. Jensen i midten af 1950erne bad arkitekterne Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert om at opføre et museum med udgangspunkt i den gamle herskabsvilla, var det netop deres grundidé at sammentænke arkitekturen med naturen. Samtidig var det grundlæggerens ønske at skabe et museum, hvor danskerne kunne se den moderne kunst, som indtil da ikke havde haft nogen særlig plads på de hjemlige museer. 

Syv etaper - én helhed og et mesterværk i sig selv

LOUISIANA er i dag et kunstnerisk og arkitektonisk mesterværk i sig selv. Museet er blevet udvidet betragteligt siden åbningen i 1958  - i takt med de voksende ambitioner og stedets popularitet. De i alt syv udvidelser/ ombygninger har alle været forestået af arkitekterne Bo og Wohlert – fra og med Østfløjen suppleret af arkitekt Claus Wohlert. Dermed har det været muligt at fastholde den oprindelige grundidé og samtidig passe et stadigt større LOUISIANA fornemt ind i terrænet, træer, plæner mm. Museet tager sig derfor fortsat ud som en helhed, hvor samspillet mellem arkitektur, park og natur skaber en særlig klangbund for dit LOUISIANA-besøget.


Følg med på Facebook

bubble