NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK

Besøg Nordsjællands Fuglepark – Nordens største

NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK ligger midt i den smukke nordsjællandske natur og tæller 1.500 fugle fra hele verden. Parken er også en zoo med mange mindre pattedyr og en stor samling krybdyr og padder. Fugleparken har åbent fra tidligt forår til sidst i oktober, hvor vi byder på unikke oplevelser for børn, familier, natur- og fugleelskere.

NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK er i dag en privat zoologisk have grundlagt af Frank Friis Nielsen i 2003, hvor han for første gang slog dørene op for publikum. Frank, der er tømrer af profession, havde altid haft en drøm om at få sin egen zoo, og siden han var 6 år, var fugle en stor del af hans liv - og derfor blev det naturligvis i første omgang til en fuglepark. 

Ved åbningen var der tropehallen og receptionsområdet, en række rummelige volierer til papegøjerne og en samling volierer til mindre fugle omkring privatboligen. År for år er der bygget flere til, og dyrebestanden er vokset i samme takt. Det har altid været sådan, at knapt er et anlæg indviet og taget i brug, før planerne for det næste er på vej til at blive realiseret. Frank og staben omkring ham arbejder løbende på at virkeliggøre nye ideer og forbedringer for både dyr og besøgende i parken.

I 2008 fik NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK den længe ønskede zoo-status, og dermed blev Fugleparken godkendt som en zoo på lige fod med de mere kendte haver i Danmark. Fuglene er stadig i overtal, men flere og flere pattedyr, krybdyr og fisk indtager parken. Frank Friis Nielsen arbejder henimod, at der skal være oplevelser for alle - uanset hvilke dyrearter der nu interesserer dem mest.

Flere og flere får øjnene op for den betydning, Fugleparken har fået for lokalområdet. I 2016 fik NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK således prisen for Årets Turismeerhverv i Gribskov Kommune, og i 2015 blev det til en flot andenplads til Frank Friis Nielsen ved en afstemning om Folkets Kulturpris 2015 i Gilleleje.

Da parken er privatejet er der ikke mulighed for at komme i betragtning til de midler, staten hvert år afsætter til uddeling blandt zoologiske haver. Så selvom flere og flere finder vej til Fugleparken, er det stadig et kapløb for at få de økonomiske ender til at nå sammen. Her er alle de frivillige hjælpere og store som små sponsorer med til at få det hele til at løbe rundt. Det gælder fra den enkelte gæst til pengestærke fonde, som giver bidrag efter evne. Uden dem ville fantastiske NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK ikke have eksisteret i dag.

Åbningsdagen i 2021 er fastsat til lørdag den 27. marts - dog med forbehold for COVID-19 nedlukningen

Der er gratis parkering, og alle oplevelser er inkluderet i entrebilletten. Dertil kommer, at du kan tage din egen madkurv med. Af hensyn til dyrene er det dog ikke tilladt at have hund med i Fugleparken.

Flyveshow med papegøjer hver dag kl. 12:30

Fugleparken biolog Marin Schellerup lader arapapegøjer og kakaduer flyve frit ud over engene og fortæller samtidig om deres levevis. Det foregår i engene i den fjerneste del af Fugleparken. 

Fodring af lorier

Selvom Fugleparken har lagt hovedvægten på fugle med sine 205 arter, findes der også mange sjove og farverige krybdyr og padder. Derudover rummer Fugleparken en række mindre pattedyr f.eks. surikater, kænguruer og 3 slags egernaber - og du kan hjælpe dyrepasseren med at fodre de smukke lorier fra Australien og få en oplevelse for livet, som er helt enestående og kun findes i NORDSJÆLLANDS FUGLEPARK. 

Tropehuset

Besøg også det store tropehus med fire slags skildpadder, silkeaber, gulbrystet turkan, bronzesolfugl, sporevibe og ca.40 andre eksotiske og farvestrålende fuglearter. 

Sjov for børn

Kravl ind til de afrikanske dværggeder! De er glade for børn og sjove at fodre. Du kan købe foder i Tropehuset.

Frokost i Nordens smukkeste fuglepark

Tag familien og maden med og nyd en frokost i Nordens smukkeste fuglepark. Den medbragte frokost kan nydes i Tropehuset eller ved et af de utallige borde og bænke rundt omkring i parken. Har du og familien lyst til at grille, er det også en mulighed. Medbring kul - og brug en af Fugleparkens 4 grill.


Følg med på Facebook

bubble